Tart sa smokvama i orasima
SASTOJCI:
Tijesto
* 270 g oraha
* 3 žlice eritritola
* 60 g hladnog maslaca
Nadjev
* 250 g mascarponea
* 100 g grčkog jogurta
* 80 g meda
* smokve
* med i grubo sjeckani orasi za serviranje
OPIS POSTUPKA: Tijesto: Orahe i eritritol sameljite u multipraktiku (možete ih samljeti fino kao prah ili pustiti malo teksture). Dodajte maslac i kratko pulsirajte da se sastojci povežu. Smjesu stavite u frižider na pola sata. Kad se smjesa malo ohladila, rasporedite ju u kalup uz pomoć prstiju, po dnu i formirajte stranice. Stavite kalup u frižider na pola sata, a zatim pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pustite da se ohladi na rešetki pa izvadite iz kalupa.
Nadjev: Pomiješajte mascarpone, grčki jogurt i med. Kad se smjesa sjedini, izlijte ju na ispečeno i ohlađeno tijesto. Stavite u frižider preko noći. Prije posluživanja na površinu rasporedite četvrtine smokve, pospite orasima i nakapajte medom.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta + 20 minuta pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac
Komentari (0)