40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Tajlandski zeleni curry
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tajlandski zeleni curry

SASTOJCI:

* 4 filea pilećih prsa

* 1 crvena ili zelena paprika

* 1 patliđan (mali)

* 6 ljutih feferona

* 2 luka (srednje veličine)

* 5 režnja češnjaka

* 1 limenka kokosovog mlijeka (približno 400 ml)

* 150 ml pilećeg ili povrtnog temeljca

* 1 žlica ribljeg umaka

* 1 žlica sojinog umaka

* 1 čajna žličica šećera (kokosov ili eritritol)

* 5 žlica ulja

* 1 limeta

* 1 čajna žličica himalajske soli

* paketić začina tajlandski zeleni kari (sadrži: limunsku travu u prahu, galangal (korijen sličan đumbiru), mljevene kombavine listove, kuminu u prahu, korijander, limunsku travu i suhe listove kombave)




OPIS POSTUPKA:

Priprema paste:
1 luk izrežemo na četvrtine, dodamo narezani čili (ako ne volite ljutu hranu ne trebate ih dodati) i 4 režnja češnjaka. Sve zajedno stavimo u blender, dodamo 2 žlice kokosovog ulja, malo soli i začine iz 1. vrećice mješavine Spicentice tajlandski zeleni kari te sve zajedno pomiješamo da dobijemo gustu pastu.

Priprema karija: piletinu izrežemo na male komadiće (veličine jednog zalogaja). Izrežemo luk, jedan režanj češnjaka, korijander, papriku i patliđan (na male komadiće). Stisnemo sok od jedne polovice limete.

Postupak: 1. U većoj tavi i na laganoj vatri istopimo 2 žlice kokosovog ulja. Pržimo češnjak i luk dok ne omekšaju.

2. Dodamo pastu i kuhamo 2-3 minute te povremeno pomiješamo.

3. Dodamo kokosovo ulje, temeljac, sadržaj iz vrećice broj 2. mješavine Spicentice tajlandski zeleni kari te ostavimo da zakuha.

4. Dodamo patliđan, 50 ml tople vode i smanjimo vatru.

5. Dodamo piletinu i papriku te kuhamo 10-15 minuta.

6. Dodamo riblji umak (ta korak možemo i preskočiti), sojin umak i šećer. Kuhamo još 2-3 minute.

7. Ukrasimo svježim korijandrom. Poslužimo s jasminovim rižom ili rezancima. Kako ne bi uznemirili tajlandskog boga riže moramo pojesti cijelu porciju.



VRIJEME PRIPREME: 60 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi