Svinjska pečenka
SASTOJCI za 2 osobe:
* 500 gr svinjskog lungića
* sol
* papar
* timijan
* 2 grančice ružmarina
* leskovačka paprika u prahu
* 2 režnja češnjaka
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Meso operemo i posušimo papirnatim ubrusom. Na gornjoj strani lungića zarežemo meso u obliku križića. U manjoj posudi pomiješamo 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar, crvenu papriku i timijan po želji. Na kraju dodamo još sitno nasjeckan češnjak. Sve skupa dobro promiješamo i pustimo da odstoji 15-ak minuta. Potom lungić namažemo sa marinadom i što bolje utisnemo marinadu u meso. Kada smo to napravili, mesto stavimo u pekač, na njega položimo 2 grančice ružmarina i naša pečenka je spremna za pećnicu koju smo prethodno ugrijali na 100°C.
Pečemo približno 1 sat na 100°C, zadnjih 20 minuta temperaturu povećamo na 200°C da se meso zapeče i nastane hrustava korica. Tijekom pečenja meso više puta zalijemo vlastitim sokom kako ne bi bilo suho.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja
Komentari (0)