Štrudla s jabukama i nadjevom od oraha
Zavojnica od hrskavog lisnatog tijesta, punjena bogatim nadjevom od mljevenih oraha i slatko-kiselim jabukama, začinjena rumom i cimetom, nudi pravu jesensku poslasticu.
SASTOJCI:
* lisnato tijesto
Nadjev od oraha:
* 100 g mljevenih oraha
* 0,2 dl mlijeka
* 10 g eritritola
* malo ruma
* malo soka od limuna
* 1 žlica tučenog slatkog vrhnja
Nadjev od jabuka:
* 2 jabuke srednje veličine
* malo cimeta
* malo limuna
* malo eritritola
Premaz:
* 1 jaje
* 1 žličica limunovog ulja *
OPIS POSTUPKA: Prvo pripremite oba nadjeva. Nadjev od oraha: 100g oraha sameljite i poparite vrelim mlijekom. Dodajte eritritol, rum, limunov sok i slatko vrhnje. Nadjev od jabuka: jabuke ogulite i naribajte. Dodajte cimet, limunov sok i po želji eritritol. Razvaljajte lisnato tijesto. Prvo premažite nadjevom od oraha, a zatim nadjevom od jabuka. Pažljivo zarolajte u oblik savijače. Premažite mješavinom jaja i limunovog ulja (*može i kokosovo ulje + limunov sok). Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva (dok ne porumeni). Po želji ohlađenu štrudlu pospite kakaom u prahu.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Tina Konjedic
Komentari (0)