Stir fry sa zelenim povrćem i rižom
Ovaj put za tebe imam jedan sjajan recept za stir fry sa zelenim povrćem i rižom. Ideju sam dobio kad sam u svom vrtu brao kelj. Imam ga jako puno i ne znam više što bih s njim. Tako sam odlučio pripremiti jedan ukusan i jednostavan stir fry. Recept možeš napraviti i bez glutena tako što ćeš brašno zamijeniti kukuruznim škrobom, a umak od soje umakom od tamarija.
SASTOJCI:
* kelj
* slanutak
* brokula
* 65 g basmati riže
* 2 žličice smeđeg šećera
* 2 žlice umaka od soje
* 1 žličica brašna
* 1 + 1/2 žličice ulja
* prstohvat papra
OPIS POSTUPKA: U maloj posudi pomiješamo smeđi šećer, umak od soje, brašno, ulje i papar. U posudi zakuhamo malo vode i skuhamo rižu. Stavimo sa strane i procijedimo. U tavu dodamo ulje i zagrijemo ga. Dodamo povrće i pržimo nekoliko minuta. Pečenom povrću dodamo umak i promiješamo. Prebacimo rižu na tanjur i dodamo povrće. Pomiješamo stir fry sa sjemenkama crnog sezama.
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar
Komentari (0)