Šparoge iz pećnice
SASTOJCI (za 2 osobe):
* vezica zelenih uzgojenih šparoga
* kriške pršuta/šunke/špeka
* sir po želji
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Šparoge operite i odlomite donji, drvenasti dio (šparoge su jestive do mjesta gdje s lakoćom pucaju). Oko svake šparoge omotajte plošku pršuta (špeka ili šunke). Ovijene šparoge stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Po želji se na vrh može naribati sir (npr. parmezan). Šparoge pokapajte s malo maslinova ulja. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 10-15 minuta dok šparoge ne omekšaju, a pršut ne postane hrskav. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo, uz zdjelu salate i pečene krumpiriće. Dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katra Crep
Komentari (0)