VIDEO: Sočne polpete od tikvica
Polpete od tikvica jednostavne su za pripremu. Mogu biti samostalno jelo koje savršeno ide uz umak od jogurta, a možeš ih pripremiti i kao prilog drugim jelima.
SASTOJCI:
* 1 tikvica (cca 400 g)
* 1 jaje
* 4 žlice brašna
* 2 žlice krušnih mrvica
* 1/4 luka
* 3 grančice peršina
* 1 žličica soli
* češnjak u prahu
* kokosovo ulje
Umak od jogurta:
* 3 žlice grčkog jogurta
* sol
* peršin
* češnjak u prahu
* muškatni oraščić u prahu
OPIS POSTUPKA:
Tikvici odrežeš oba kraja, naribaš je, posoliš i pustiš da odstoji 10 minuta.
Za to vrijeme nasjeckaš luk i peršin.
Nakon 10 minuta tikvicu dobro ocijediš u cjedilu. U zdjelu dodaš 1 jaje, 4 žlice brašna, 2 žlice krušnih mrvica, nasjeckani luk i peršin te dobro promiješaš. Začiniš češnjakom u prahu.
Zagrijteš tavu i namažeš je kokosovim uljem. Masu žlicom ravnomjerno rasporediš po svim otvorima, tako da dobiješ lijepe okrugle polpete. Pečeš na umjerenoj vatri 4 minute, zatim okreneš i pečeš još 3 minute.
Dodaš 3 žlice grčkog jogurta u posudicu za umak Začiniš solju, češnjakom u prahu i muškatnim oraščićem te dodaš šaku peršina.
Tavu možeš naručiti ovdje.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Urška
Komentari (0)