Snježna pita s malinama
Izvrsna blagdanska pita koja može uljepšati kako božićnu večeru tako i novogodišnju zabavu. Toliko je ukusna da nitko neće primijetiti da u njoj nema šećera, pa je pogodna i za one koji izbjegavaju šećer te za dijabetičare.
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 300 g pirovog brašna
* 40 g eritritola
* prstohvat soli
* 150 g narezanog maslaca
* 20 ml vode
*Aroma vanilije
Za voćni nadjev:
* 300 g smrznutih malina/šumskog voća
* 3 žlice eritritola
* 2 žlice psiliuma
OPIS POSTUPKA:
Tijesto: U zdjeli pomiješaj pirovo brašno, eritritol i sol. U dobro izmiješane sastojke dodaj vodu i aromu vanilije. Tijesto dobro umijesi da postane kompaktno i da se ne lijepi za zdjelu i ruke. Razvaljaj ga na pobrašnjenoj površini u obliku kvadrata, odnosno u obliku pleha koji ti je na raspolaganju. Debljina treba biti od 0,5 cm do 1 cm. Tijesto rasporedi po dnu namašćenog pleha i pričvrsti za rubove. Dio sačuvaj za ukrašavanje.
Nadjev: U zdjeli pomiješaj maline, eritritol i psilium i smjesu rasporedi po tijestu. Od pripremljenog tijesta izreži borove ili druge blagdanske motive i stavi ih na vrh pite. Peci 35–40 min na 200 °C (ventilacija) odnosno dok tijesto ne dobije laganu boju na vrhu. Na kraju pitu ohladi i po želji posipaj eritritolom u prahu.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika
Komentari (0)