Slatko-kisela salata za ispraćaj ljeta
SASTOJCI (2 osobe):
* 2 velike šake matovilca
* 6–7 zrelih, slatkih smokvi
* 6–7 mini rajčica
* 250 g mini mozzarelle light
* 2 žlice indijskih oraščića
* 2 žlice suncokretovih sjemenki
* 50 g malina
Preljev:
* 5 žlica maslinovog ulja
* 3 žlice aceto balsamica
* 2 žličice light džema od maline
* Himalajska sol, svježe mljeveni papar
OPIS POSTUPKA:
1. Matovilac operemo i odstranimo “končiće”. Posušimo. Smokve, maline i mini rajčice operemo, a mini mozzarellu ocijedimo. Indijske oraščiće po želji usitnimo.
2. Matovilac posložimo na dno dva veća tanjura. Smokve razrežemo u “cvijet” (na četvrtine, ali ne zarezati do kraja), te posložimo dekorativno na matovilac. Isto učinimo i s mini rajčicama. Mozzarellu također posložimo između smokava i mini rajčica. Sve pospemo indijskim oraščićima, suncokretovim sjemenkama te ukrasimo s par malina.
3. Za preljev izmiješamo maslinovo ulje, aceto balsamico i džem od maline. Salatu pospemo himalajskom solju i svježe mljevenim paprom, te prelijemo pripremljenim preljevom. Poslužimo odmah, zajedno s proteinskim ili nekim drugim zdravijim kruhom po želji.
RECEPT PRIPREMILA: Nikolina Dianežević - nikolina.fitlife
Komentari (0)