Slanutak s kariem
SASTOJCI:
*1 konzerva slanutka (približno 400 grama)
*2 luka (srednje veličine)
*1 manja tikvica
*1 konzerva kukuruza (približno 200 grama)
* malo svježeg peršina
*200 ml pasirane rajčice u konzervi
*3 žlice maslinovog ulja
*1 čajna žličica soli
*1 čajna žličica kokosovog šećera
*½ paketića začina slanutak s kariem koji sadrži sjemenke kumina, čili u prahu, mljeveni kumin, mljeveni korijander, papriku, garam masala.
*riža
OPIS POSTUPKA:
Priprema umaka: za početak si pripremimo povrće. Nasjeckamo luk i peršin, tikvicu operemo i izrežemo na male komadiće. Slanutak i kukuruz istresemo iz konzerve i stavimo u veće cjedilo, operemo ih i dobro ocijedimo. Luk na brzinu popržimo na ulju, dodamo tikvice i pržimo toliko vremena dok ne postanu mekane. Zatim dodamo slanutak, kukuruz i rajčicu. Sve zajedno dobro promiješamo i na laganoj vatri kuhamo još 5 minuta. U tavu zatim dodamo ½ paketića začina slanutak s kariem te peršin. Sve dobro promiješamo i kuhamo još nekoliko minuta.
Priprema riže: prije kuhanja rižu prvo operemo pod tekućom vodom. U manji posudi ugrijemo ulje i dodamo jednu posudicu riže. Malo ju popečemo ( 1-2 minute) te zalijemo s dvije posudice vode. Posolimo i ostavimo da zakuha, zatim smanjimo vatru na minimum, pokrijemo i kuhamo dok se ne skuha (15–18 minuta, ovisno od vrste riže).
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana K.
Komentari (0)