Sladoled od banane s maslacem od kikirikija
SASTOJCI:
* 2 banane
* 2 žlice maslaca od kikirikija
* 70 ml mlijeka
* 20 g tamne čokolade sa stevijom
* 1 žličica kokosovog ulja
* čokoladna granola
OPIS POSTUPKA: Bananu narežite na kolutiće i zamrznite. Smrznutu bananu malo odmrznite i nabrzinu izmiksajte da dobijete manje komade. Dodajte maslac od kikirikija i mlijeko te sve dobro izmiješajte da dobijete lijepu kremastu strukturu. Sladoled rasporedite po manjem plehu i ostavite da "odmara" u zamrzivaču 30 minuta (ne duže jer je tada pretvrd i gubi kremastu strukturu). Dok sladoled "odmara" u zamrzivaču, pripremite čokoladni preljev - čokoladu zajedno s kokosovim uljem otopite na pari. Otopljenu čokoladu prelijte preko sladoleda od banane, a po vrhu možete posuti dodatke (ja sam koristila Malincinu čokoladnu granolu).
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin
Novak Đurđa
Sve je predobro i recepti i proizvodi,ova čokolada dcrna sa malinama,presuper..