Sirovi snickers
SASTOJCI:
Osnova:
* 200 g datulja
* 150 g mljevenog kikirikija (obični, neprženi)
* korica jednog limuna
Peanut dio:
* 100-150 g kikirikijevog maslaca (rok's peanutbutter)
* 50 g mljevenog kikirikija (nekoliko ih možeš narezati na manje komadiće)
* 60-70 g istopljene kokosove masti/ulja ili kakaove masti (ja sam dala pola od svake)
* 1 velika žlica javorovog sirupa (može i više, ovisi koliko slatko želite)
Čokoladni dio:
* 50g 100% kakaa u prahu
* 1 velika žlice javorovog sirupa
* malo kokosove masti/ulja (samo da se bolje stvrdne)
* 2 velike žlice kikirikijevog maslaca
OPIS POSTUPKA: Kod osnove, namočiš datulje u toplu vodu da se smekšaju (približno 1 h), prije izmelješ kikiriki, datulje ocijediš i dodaš ih kikirikiju te dobro promiješaš i zgnječiš. Nakon toga dodaš još limunovu koricu. Osnovu staviš u model za torte ili u model za muffine kao što sam ja napravila :) Kod kikirikijeve kreme sam u mikser stavila sve potrebne sastojke. Miksaš toliko dugo da nastane jednakomjerna gusta smjesa. Masu rasporediš po osnovi i staviš u zamrzivač na cca. 30 min, da se masa malo stvrdne. Za to vrijeme već pripremiš čokoladni preljev. Promiješaš sve sastojke koji su potrebni za preljev i rasporediš po modelu. Sve skupa opet dodaš u zamrzivač da se stvrdne.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto