Sirove veganske čokoladne karamelne kocke
SASTOJCI:
Podloga:
* 100g pirovih pahuljica
* 50g oraha
* 2 žlice kakaa u prahu
* 150 datulja (namočenih)
Karamela:
* 150g datulja (namočenih)
* par žlica vode (u kojoj ste namočili datulje)
Preljev:
* 50g kokosovog ulja
* 2 žlice prirodnog kikirikijevog maslaca (Rokovo)
* 40g kakaa u prahu
* 30-50g kokosovog šećera (po okusu)
OPIS POSTUPKA: Pahuljice i orahe izmeljemo, dodamo datulje i kakao i ponovo smiksamo. Masu rasporedimo po kalupu i stavimo u hladnjak. Za "karamelu" smiksamo datulje s kakvom žlicom vode (od namočenih datulja). Smjesu razmažemo po podlozi i stavimo ga na hladno za par sati. Čokoladni preljev pripremimo tako da istopimo kokosovo ulje i promiješamo ga s kakaom, kokosovim šećerom i kikirikijevim maslacem. Sve skupa prelijemo preko malo stvrdnutog ''kolača'' i pustimo da se dobro ohladi (najbolje preko noći). Veselo zaslađivanje!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin