Sirove pločice od kave
SASTOJCI:
Osnova:
* 120g datulja
* 100g kokosa
* 20g kakaa u prahu
Krema s kavom:
* 250g indijskih oraščića
* 160g crne kave
* 120g biljnog mlijeka (ja sam upotrebila kokosovo, jednom i riževo)
* 2 male žličice ekstrakta od vanilije
* 60g datulja
* 4 žlice agavinog sirupa (+ 4 male žličica kakaa za drugi sloj)
Čokoladni preljev:
* kakao u prahu+ agavin sirup + žličica kokosove masti
OPIS POSTUPKA: 3-4 h prije nago počnemo raditi namočimo indijske oraščiće kao i datulje. Počnemo raditi osnovu. Promiješamo sve sastojke i stavimo ih u kalup za tortu. Kremu od kave napravimo tako da u mikseru promiješamo sve sastojke, prije toga kavu skuhamo. 2/3 kreme rasporedimo po kalupu i stavimo u zamrzivač na pola sata. Prije toga dodamo u kremu za kavu koja nam je ostala u mikseru još 4 male žličice kakaa u prahu, sve skupa promiješamo da dobijemo tamniji sloj. Tu kremu nakon toga rasporedimo po svjetlijoj kremi. Opet sve skupa stavimo u zamrzivač na pola sata. Za to vrijeme napravimo još čokoladni preljev i polijemo ga po masi kada je dobro stvrdnuta da se sve skupa ne promiješa. Narežemo na pločice i pojedemo.
VRIJEME PRIPREME: 1 h -1,5 h
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto