Sirove pločice
SASTOJCI:
* 200 g datulja (bez koštica)
* 100 g indijskih oraščića
* 2 žličice 100% kakaa u prahu
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Datulje stavite u posudu i prelijte ih vrućom vodom na 5-10 minuta (dok ne omekšaju). Za to vrijeme u multipraktiku pomiješajte oraščiće, kakao i sol (koliko dugo ovisi o tome kakve komade želimo u pločici - što duže miješamo, to će komadići biti manji, jer će se masa pretvoriti u maslac). Zatim dodajte datulje (bez vode) i miješajte dok više ne bude vidljivih komada. Dobije se ljepljiva smjesa koja se ravnomjerno rasporedi na pladnju i stavi u zamrzivač na 15 minuta. Zatim izvadite i narežite. Pločice zamotane u papir za pečenje čuvajte u zatvorenoj posudi, u hladnjaku (cca 7 dana) ili u zamrzivaču (cca 3 mjeseca).
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ema Lešnik Sajovic
Komentari (0)