VIDEO: Sirove cimet rolice
SASTOJCI:
* 100 g zobenog brašna (ili sitno mljevenih zobenih pahuljica)
* 100 g oraha
* 85 g maslaca od badema (4 žlice)
* 2 žlice meda
* 2-4 žlice vode
* ½ žličice ekstrakta vanilije
* prstohvat soli
Nadjev:
* 150 g datulja bez koštica
* 2 žličice cimeta
* ½ žličice ekstrakta vanilije
* prstohvat soli
* 1-2 žlice vode
OPIS POSTUPKA: U multipraktiku pomiješajte zobeno brašno, orahe, maslac od badema, med, vodu (dodajte koliko je potrebno da se tijesto zalijepi), vaniliju i sol. Tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje u pravokutnik debljine 2-3 mm.
Zatim za nadjev štapnim mikserom pomiješajte datulje, cimet, vaniliju, sol i vodu (dodajte po potrebi da dobijete pastu za mazanje). Masu namažite na razvaljano tijesto. Šaku oraha sitno nasjeckajte i pospite po namazanom tijestu. Tijesto zarolajte u čvrstu roladu. Stavite u zamrzivač na dobrih pola sata pa narežite na ploške i uživajte.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepić
Komentari (0)