Sirova trodijelna tortica
SASTOJCI:
Osnova:
* 200g datulja
* 200g lješnjaka
* limunova korica
Krema:
* 300 g indijskih oraščića
* sok jednog limuna
* 60 g kakaovog maslaca
* 50g kokosove masti (otopljeno)
* 60g agavinog sirupa(otopljeno)
* 1 mala žličica vanilije u prahu
* 1 šalica zamrznutih jagoda (ili šumsko voće ili voće po izboru)
OPIS POSTUPKA: Datulje prvo namočimo i pustimo sat vremena u toploj vodi da se smekšaju. Vodu odlijemo, dodamo limunovu koricu i izmljevene lješnjake. Masu dobro zgnječimo. Masu rasporedimo u manji pekač za torte. Kod kreme indijske oraščiće namočimo u vodi na sat ili dva i onda ih stavimo u blender te dodamo sve sastojke osim zamrznutih jagoda. Kada dobijemo glatku masu, iz blendera uzmemo malo više od polovice mase i rasporedimo ju po kalupu na našu osnovu. Nakon toga stavimo ju u zamrzivač na 1h (ili manje, ovisi od mase, ako je dovoljno gusta možemo i prije izvaditi iz zamrzivača). Za to vrijeme jagode dodamo masi koju smo pustili u blenderu, promiješamo i dodamo u kalup za torte. Sve skupa stavimo u zamrzivač na pola sata - 1 h i tortica je gotova. Možemo ju čuvati u hladnjaku.
Prijevremeno namočimo datulje i indijske oraščiće (1 h) - može i prije. Sama priprema tortice traje oko sat vremena. Na kraju, kada ju stavimo da se ohladi, kakaova i kokosova mast se dobro stvrdne.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto