Sirova torta
SASTOJCI:
* 1 šalica orašastih plodova po izboru (lješnjak, badem, indijski oraščići)
* 1 šalica kokosovog brašna
* pola šalice datulja
* pola žličice soli
* 40 g kokosovog ulja
* oko 350 ml mlijeka po izboru
Krema
* 2.5 avokada
* 2 velike žlice meda
* 10 kapi ekstrakta vanilije
* sok pola cijeđene naranče
* pola šalice kakava
* 100 ml vrhnja za šlag ili slatkog vrhnja
* Voće po izboru
OPIS POSTUPKA: Suhe sastojke za podlogu (orašasti plodovi, kokosovo brašno, datulje, sol) izmiješati u multipraktiku dok se ne dobije jednolična smjesa. Dodati kokosovo ulje i oko 350 ml mlijeka po izboru dok smjesa ne dođe lagana za utiskivanje u kalup. Smjesu utisnuti u kalup za tortu. Kremu pripremiti na način da se u multipraktiku izmiješa 2.5 avokada, 2 velike žlice meda, 10 kapi ekstrakta vanilije, sok pola cijeđene naranče i pola šalice kakaa. Vrhnje za šlag ili slatko vrhnje dobro izmutiti u snijeg i zatim lagano umiješati u kremu. Kremu premazati preko pripremljene podloge i na nju slagati voće po izboru (banana, jagode, šumsko voće..). Tortu pustitit nekoliko sati da se ohladi i stisne u frižideru.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Malinca Mateja
Ivana, ovo je krema iz sastojca u opisu (kakao u prahu i ostali sastojci).Ivana
A kakva je ovo čokolada ispod jagoda? Ako je recept ove torte sa slike..Malinca Mateja
Prije mlevenja oraščiće namočite po želji.Malinca Mateja
Petra, šalicu od jogurta.Petra
Pozdrav, koju veličinu šalice ste koristili za mjeru?Petra
Treba li i oraščiće namočiti prije mljevenja?Malinček Luka
Hana, savjetujem da datulje namočite u vodi preko noći.Za ovi recept najbolji so indijski oraščići :)
Hana
Pozdrav, treba li datulje prokuhati prije ustinjavanja? Koje orascice ste vi koristili?Malinček Luka
Nikolina, promjer kalupa je 25cm :)Nikolina
Poštovana, koja je veličina kalupa?Hvala