Široki rezanci s orasima i kaduljom
SASTOJCI:
* 250 g širokih rezanaca
* 60 g orasa
* 2 žlice kokosovog maslaca
* 6 listova svježe kadulje (3 žličice sitno nasjeckane)
* naribana korica 1 većeg limuna
* 1 žlica limunovog soka
* 5 žlica vrhnja za kuhanje (biljnog)
* 2 žlice umaka od soje
* 1 žlica naribanog parmezana
* svježi peršin
* ½ žličice soli
* papar
OPIS POSTUPKA: Dok kuhamo tjesteninu uhvatimo se pripreme umaka – orahe lagano razmrvimo i na suho ih popržimo na tavi. Zatim rastopimo maslac, na kojem smo približno 2 minute pržili na sitno nasjeckanu kadulju, te dodamo još limunovu koricu i vrhnje. Umak ostavimo na vatri samo toliko da se vrhnje zagrije i malo zgusne. U međuvremenu dodamo preostale začine: limunov sok, sojin umak, parmezan, žličicu soli i dovoljno papra. Kad je tjestenina kuhana, dodamo joj umak, te poslužimo s nasjeckanim peršinom.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc
Komentari (0)