VIDEO: Široki rezanci s maslacem od kikirikija
Pripremite ovu tjesteninu kad želite nešto drugačije i okusno! Recept je jednostavan, a okus bogat i kremast, s laganom pikantnošću. Priprema traje samo nekoliko minuta, a rezultat je jelo koje će vas oduševiti.
SASTOJCI (za 1 osobu):
Umak:
* 2 žlice maslaca od kikirikija
* 1 žlica grubo mljevene čili paprike s morskom soli
* 1 žlica rižinog octa
* 3 žlice sojinog umaka
* 2 žlice vode
* zgnječeni 1/4 češnja češnjaka (po želji)
* 100 g tjestenine
* mladi luk
OPIS POSTUPKA: U slanoj vodi skuhamo tjesteninu (široke rezance) prema uputama. U međuvremenu pripremimo umak tako da zajedno dobro izmiješamo sve gore navedene sastojke da dobijemo kremasti umak. Njime prelijemo kuhane, još vruće rezance i pospemo narezanim mladim lukom.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)