Semifreddo
SASTOJCI:
* 4 žumanjka
* 50 g eritritola
* 250 g mascarponea
* 400 ml slatkog vrhnja
* 7 žlica džema prema ukusu ili umak od bobičastog voća
OPIS POSTUPKA: Žumanjke i eritritol kuhajte na pari uz neprestano miješanje otprilike 10 minuta dok žumanjci ne posvijetle. Pustite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Mascarpone pomiješajte sa žumanjcima pa dodajte šlag. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte džema ili umak od bobičastog voća. Duguljasti kalup obložite prijanjajućom folijom. Na dno stavite bijelu smjesu, a na nju smjesu s džemom. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći. Prije posluživanja pustite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + 6 sati hlađenja
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac
Komentari (0)