Sekeli gulaš
SASTOJCI:
* maslinovo ulje
* 2 mala luka (žuta)
* 2 češnja češnjaka
* 500 g govedine (npr. but ili koljenica)
* 2 žličice mljevene paprike u prahu
* ¼ žličica mljevene paprike
* 1 žličica soli
* 2 lista lovora
* 1 kg kiselog kupusa
* 1-2 žlice brašna
OPIS POSTUPKA:
Luk sitno nasjeckamo i popržite na maslinovom ulju. Dodamo češnjak.
Meso narežemo na manje kockice i dodamo luku i češnjaku. Pečemo dok meso ne porumeni. Zatim dodamo papriku, papar i sol.
Meso još malo popržimo i prelijemo s oko 3 dcl vruće vode, dodamo lovorov list i kuhamo još 20 minuta. Ako voda ispari, dodamo još.
Kiseli kupus operemo u cjedilu da dobijemo željenu kiselost kupusa. Ako volimo jako kiseli sekeli gulaš, onda ne moramo prati kupus. Ali to ovisi i o kupusu - neki su kiseliji od drugih. Najbolje je probati i provjeriti kiselost.
Dodamo kupus i zalijemo vrućom vodom tako da kupus bude pokriven. Kuhamo još 45-60 minuta (provjerimo je li meso već mekano). U čaši pomiješamo 1 žlicu brašna i 1 dcl hladne vode i ulijemo u sekeli gulaš. Čekamo da zavrije i da se zgusne.
Uz sekeli gulaš odlično paše pečeni domaći kruh ili pire od krumpira. Ako želimo ubrzati pripremu, možemo upotrijebiti i ekonomičan lonac (približno 20 minuta).
RECEPT SU PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip
VRIJEME PRIPREME: 1,5 h
Komentari (2)