Sekeli gulaš
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Sekeli gulaš

SASTOJCI:
* maslinovo ulje
* 2 mala luka (žuta)
* 2 češnja češnjaka
* 500 g govedine (npr. but ili koljenica)
* 2 žličice mljevene paprike u prahu
* ¼ žličica mljevene paprike
* 1 žličica soli
* 2 lista lovora
* 1 kg kiselog kupusa
* 1-2 žlice brašna

OPIS POSTUPKA:
Luk sitno nasjeckamo i popržite na maslinovom ulju. Dodamo češnjak.

Meso narežemo na manje kockice i dodamo luku i češnjaku. Pečemo dok meso ne porumeni. Zatim dodamo papriku, papar i sol.

Meso još malo popržimo i prelijemo s oko 3 dcl vruće vode, dodamo lovorov list i kuhamo još 20 minuta. Ako voda ispari, dodamo još.

Kiseli kupus operemo u cjedilu da dobijemo željenu kiselost kupusa. Ako volimo jako kiseli sekeli gulaš, onda ne moramo prati kupus. Ali to ovisi i o kupusu - neki su kiseliji od drugih. Najbolje je probati i provjeriti kiselost.

Dodamo kupus i zalijemo vrućom vodom tako da kupus bude pokriven. Kuhamo još 45-60 minuta (provjerimo je li meso već mekano). U čaši pomiješamo 1 žlicu brašna i 1 dcl hladne vode i ulijemo u sekeli gulaš. Čekamo da zavrije i da se zgusne.

Uz sekeli gulaš odlično paše pečeni domaći kruh ili pire od krumpira. Ako želimo ubrzati pripremu, možemo upotrijebiti i ekonomičan lonac (približno 20 minuta).

RECEPT SU PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip
VRIJEME PRIPREME: 1,5 h

20 najtraženijih recepata
Besplatna e-knjižica
20 najtraženijih recepata
Upiši svoje ime, email, potvrdi prijavu i na email ću ti poslati besplatnu e-knjižicu s ukusnim i najtraženijim receptima.
Želim primati e-poruke sa zdravim receptima, najboljim ponudama, novim proizvodima i sličnim sadržajima, koji su vezani uz poslovanje Malince. E-poruke ćemo slati do 2x tjedno.

Klikom na gumb ''Preuzmi besplatno'' slažem se s Politikom čuvanja osobnih podataka.

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (2)