Sataraš
Jednostavno jelo od povrća koje vam može poslužiti kao osnova za razne umake ili kao dodatak uz pečena jaja. Sataraš se većinom priprema u ljeto kada je vrt prepun svježeg povrća. Možemo ga zamrznuti i koristiti tijekom cijele godine.
SASTOJCI:
Baza:
* 1 zelena paprika
* 1 crvena paprika
* 1 luk
* 4 zrele rajčice
* sezamovo ulje
* 6 jaja
* svježi peršin
* sol i papar
PRIPREMA:
Baza:
1. Nasjeckajte luk na sitne komadiće. U tavi zagrijte sezamovo ulje i popržite luk.
2. Rajčice i papriku ogulite, narežite na komade. Paprike i rajčice pirjajte zajedno s prženim lukom dok voda iz povrća ne ispari (nekoliko puta promiješajte).
Za kraj:
1. U tavu stavite jaja, miješajući ih dok se jaja ne ispeku.
2. Dodajte sol, papar i svježi peršin po ukusu.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)