Šarena ricota s piletinom i curryjem
SASTOJCI (za 2 osobe):
* pola glavice luka
* pola čajne šalice tri vrste žitarica (pir, ječam, riža)
* 1,5 žličice pilećeg temeljca
* šaka šarenog smrznutog povrća (grašak, mrkva, kukuruz, paprika...)
* 1-2 žličice curry mješavine začina
* 150 g – 200 g pilećeg mesa (pileća prsa ili zabatak)
* sol i papar po ukusu
* sušeni ili svježi peršin
OPIS POSTUPKA:
1. Nasjeckajte luk i popržite ga na žlici ulja u tavi - dok ne omekša.
2. Piletinu narežite na male kockice.
3. Pileće kocke začinite paprom, soli i polovicom curry mješavine začina – pripazite na količinu jer je smjesa ljuta.
4. Pileće kocke cca. pecite 10 minuta na pirjanom luku. Dodajte mješavinu 3 žitarice i još malo pecite.
5. Zalijte jušnim temeljcem ili vodom.
6. Dodajte povrće i ostatak začina za curry. Posolite i popaprite po ukusu, dodajte peršin.
7. Kuhajte cca. 20 minuta da tekućina ispari. Ako volite kremastiji rižoto/ricottu, pred kraj možete dodati kockicu topljenog sira ili malo kiselog vrhnja.
8. Poslužite ricottu uz veliku zdjelu salate. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentari (0)