Salata s preljevom od kombuche
SASTOJCI (za dvije porcije):
* 60 g mladog špinata
* 60 g rikole
* 100 g pršuta
* 200 g sira mozzarella
* 1 jabuka
* 120 grama bijelog grožđa
* 60 grama lješnjaka
Preljev:
* 3 žlice Kombucha Malina
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1 žlica limuna
* 1 žličica kokosovog šećera
* Sol
* Paprika
OPIS POSTUPKA: Lješnjake pečemo na tavi nekoliko minuta da lagano zamirišu i ostavimo ih da se ohlade.
Operemo listove špinata i rukolu te dobro osušmo, a zatim rasporedimo na 2 tanjura. Na svaki tanjur dodamo pršut i naribani mozzarella sir. Narežemo jabuku na tanke ploške. Grožđe možemo prepoloviti i rasporediti preko salate.
Preljev za salatu pripremimo u šalici dodavanjem i miješanjem svih sastojaka (kombucha, maslinovo ulje, limunov sok, kokosov šećer i sol i papar po ukusu). Posipamo lješnjacima, te prelijemo preljevom za salatu i poslužimo.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Komentari (0)