Salata s piletinom i jajem
* zelena salata
* 1 rajčica
* 1 paprika
* 1 tvrdo kuhano jaje
* 1 žlica suncokretovih sjemenki
* 1 žlica sezamovih sjemenki
* 1 žlica parmezana
* 200 g pilećeg mesa
* sjeme gorčice (žuto)
* kurkuma, papar, sol
* malo maslinovog ulja
* malo bijelog vina
Preljev od jogurta: jogurt, limunov sok, sol, papar i vlasac.
OPIS POSTUPKA: Pileće meso začinimo kurkumom, solju i paprom te stavimo u zagrijanu tavu s maslinovim uljem. Kada je meso malo pečeno, pospemo po njemu sjeme gorčice. Meso ispečemo i zalijemo vinom. Pečemo ga još toliko vremena da vino ishlapi.
Salatu, rajčicu i papriku operemo te narežemo. Pripremimo tanjur na kojega najprije rasporedimo zelenu salatu te potom rajčicu i papriku. Na rub tanjura stavimo još i narezano jaje. Salatu začinimo suncokretovim i sezamovim sjemenkama.
Preljev od jogurta pripremimo tako da vlasac sitno nasjeckamo. U zdjelici metlicom (žlicom) umiješamo tekući jogurt, limunov sok, vlasac i ulje. Preljev po okusu solimo i paprimo.
Na salatu položimo pileće meso i sve prelijemo preljevom od jogurta. Salatu možemo dodatno posuti i s parmezanom.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja