Sa cimetom do manje stresa: istina ili laž?
Cimet je začin iznimnog mirisa i okusa. U svijetu je široko poznat u vrlo cijenjen. U kulinarske svrhe se vrlo često koristi jer ima svestranu upotrebu. Najradije se koristi u zimskom razdoblju, azimu si skoro ne možemo zamisliti bez mirisa po cimetu pa bio to miris svijeće ili kolača. Cimet nas i ugrije zato je odličan dodatak čaju, toplim smothijima i vrući čokoladi.
Ljekoviti učinci cimeta U prošlosti se je cimet koristio u ljekovite svrhe, danas su njegovi pozitivni učinci i znanstveno dokazani, a to su:
Kako cimet djeluje na naše zdravlje? Cimet sadrži određene tvari koje imaju ljekovita svojstva.
Gdje ga sve možemo koristiti? Cimet ima svestranu upotrebu zato ga možemo dodati skoro posvuda: u pahuljice, svježe ocijeđen jabučni sok, jogurt, jela s piletinom ili janjetinom, u slane ili slatke namaze itd. OD cimetovih štapića si možemo pripremiti i čaj tako da ih nekoliko minuta kuhamo u vrućoj vodi. S cimetom si možemo pripremiti jednostavan, zdrav, hranjiv obrok odličan za doručak, večeru ili užinu.
Recept: Zobena kaša s cimetom, bananom i jabukama
Sastojci:
* ½ banane
* ½ jabuke
* 2 dl zobenog mlijeka
* 50 g zobenih pahuljica
* žličica meda
* prstohvat cimeta
Zobene pahuljice stavimo u vruće mlijeko i kuhamo 15 minuta dok ne dobijemo gustu smjesu. Ostavimo da se malo ohladi i dodamo med te dobro promiješamo. Bananu izgnječimo s vilicom i umješamo ju u kašu. Tako pripremljenu kašu prelijemo u posudicu,na vrh dodamo jabuku izrezanu na male komadiće i posipamo s cimetom. Više recepata s cimetom možeš pogledati OVDJE.
Komentari (0)