Ručak s daškom azije
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 10 većih kozica
* 1/2 pilećeg filea
* crvena paprika
* sol
*papar
* čili
* češnjak
* maslinovo ulje
* umak od soje
*svježi bosiljak
* kuhani bulgur kao prilog
OPIS POSTUPKA: Zagrijte wok i na maslinovom ulju brzo popržite kozice sa svake strane oko 1,5 minute (prije ih ogulite i očistite). Pred sam kraj pečenja posolite, popaprite i dodajte češnjak i čili po ukusu. Stavite sa strane i u istoj tavi popržite trakice narezane piletine, začinjene po želji. Dodajte i crvenu papriku narezanu na štapiće. Pred sam kraj pečenja dodajte malo soja umaka (zato pazite na sol). Kad je piletina pečena dodajte svježi bosiljak i pripremljene kozice. Poslužite uz bulgur i salatu.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Brodnik
Komentari (0)