Cimet rolice od pirovog brašna
SASTOJCI:
Tijesto:
* 500 grama integralnog pirovog brašna + za valjanje
* 40 grama kokosovog šećera
* 2,5 dl mlijeka
* 50 grama kokosovog ulja/maslaca
* 2 praška za pecivo (28 grama)
* malo paste od vanilije (burbon)
Nadjev:
* 2 žlice cimeta
* 60 grama kokosovog šećera
* 60 grama kokosovog ulja/maslaca
Preljev:
* 100 grama kokosovog šećera (samljeti u prah)
* 30 g kokosovog ulja/maslaca
* 2 pune žlice vrhnja za kuhanje
OPIS POSTUPKA: Otopite kokosovo ulje i pripremite mlijeko koje ne smije biti hladno. Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i izmiješajte, pa umijesite u tijesto. Tijesto uz pomoć brašna razvaljajte u kvadrat (debljina tijesta je nešto manja od 0,5 cm). Zatim otopite 60 grama kokosovog ulja te pomiješajte sa cimetom i 60 grama kokosovog šećera i premažite po tijestu. Čvrsto zamotajte u rolat i narežite na cca. 20 komada. Pleh premažite s malo kokosovog ulja ili ga obložite papirom za pečenje, pa u njega stavite rolice s cimetom i pecite 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, odnosno dok se ne dignu, dobiju malo boje i lijepo zamirišu. Na kraju možete po želji još vruće rolice preliti slatkim preljevom. Za preljev pomiješajte kokosov šećer u prahu s kokosovim uljem ili maslacem i dvije žlice vrhnja za kuhanje. Sve zajedno otopite na laganoj temperaturi, promiješajte i prelijte preko rolica. Ovaj preljev je malo tamniji od onog s bijelim šećerom, ali se njegov okus po karameli odlično slaže s cimetom.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika
Komentari (0)