Roladice s fetom
Jednostavan i svjež zalogaj koji možete brzo pripremiti i još brže pojesti.
SASTOJCI:
* vučeno tijesto
Nadjev:
* 200 g feta sira
* 2 žlice vrhnja za kuhanje
* papar i sol po ukusu
ostalo:
* maslac i maslinovo ulje za premazivanje tijesta
* med
OPIS POSTUPKA: Razvučeno tijesto izrežemo na pravokutnike, a njih zatim još dijagonalno da dobijemo trokute. Za pripremu jedne roladice uzmemo 2-3 lista tijesta (pripremljene trokute) i lagano ih premažemo mješavinom ulja i otopljenog maslaca. Na vrh trokuta (tamo gdje je stranica) stavimo žličicu nadjeva, tijesto malo savijemo sa strane i zarolamo u roladu. Pripremljene roladice slažemo u pleh obložen papirom za pečenje. Svaku roladicu prije pečenja malo premažemo mašću. Peku se na 200 stupnjeva dok tijesto ravnomjerno ne porumeni i postane hrskavo. Poslužimo s tekućim medom.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Brodnik
Komentari (0)