Rižoto s lignjama
SASTOJCI:
* 1 luk
* 3 češnja češnjaka
* 10 - 15 ml maslinovog ulja
* 360 g očišćenih lignji
* 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
* 200 ml bijelog vina
* 200 g riže začini (mediteranski mix, sol, papar)
* 2 - 3 žličice eritrola
OPIS POSTUPKA: Luk i češnjak nasjeckati pa dinstati na maslinovom ulju. Dodati lignje, kratko prodinstati pa zaliti bijelim vinom. Dodati sjeckanu rajčicu, kuhati 10 minuta pa dodati rižu. Kako kuhate riža će upijati tekućinu pa svako malo dolijte vode dok se riža ne skuha, a lignje ne omekšaju. Pred kraj kuhanja dodajte začine i oko 2 - 3 žličice eritrola da ubije kiselinu od vina i rajčice, vidite koliko će vas tražiti po okusu.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Komentari (0)