Rižoto iz frižidera
SASTOJCI:
* jedna glavica luka
* čaša 2dcl riže
* malo češnjaka
* bijelo vino
* celer
* mrkva
* carsko povrće
* sos rajčice
* himalajska sol
* đumbir
* peršin
* papar
* mozzarella
* kokosovo ulje
OPIS POSTUPKA: Na malo kokosova ulja prepržiti glavicu luka i češnjak kad dobiju zlatnu boju, ubaciti rižu i tostirati dvije minute, zatim preliti sa 2 dcl bijelog vina, pa miješati dok vino ne ispari, kad je vino isparilo, podlijevati rižu sa vodom dok se riža ne skuha (20tak min). Na pola kuhanja, dodati 1 dcl sosa rajčice. Mrkvu, celer i carsko povrće posebno skuhati, pa kad je riža gotova ubaciti povrće u rižoto i začiniti sa đumbirom (pola čajne žlice), soli, peršinom i paprom. Na samom kraju dodati svježu mozzarellu, ja sam je prethodno isjeckala na kockice i to je to.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šimić
Komentari (0)