Riža s piletinom, povrćem i indijskim oraščićima
SASTOJCI (za dvije osobe):
* 2 crvene paprike (ili jedna jako velika)
* 1 srednja mrkva
* 1 patlidžan
* 1/2 fileta pilećih prsa
* sol
* papar
* češnjak u prahu
* maslinovo ulje
* riža (količina za dvije osobe)
* mala šalica indijskih oraščića
* 2 jaja
OPIS POSTUPKA: Prvo pripremimo povrće. Svo povrće oprati, po potrebi oguliti. Papriku narežemo na tanke ploške, mrkvu naribamo, a patlidžan narežemo na komade veličine 1x1 cm. Meso također narežemo na manje komade. Rižu skuhamo prema uputama na pakiranju. Indijske oraščiće popržimo na tavi da malo porumene. Stavimo sa strane. U tavu stavimo nekoliko žlica maslinovog ulja, pričekamo da se zagrije pa dodamo meso. Kad meso malo porumeni, dodamo komadiće patlidžana. Kad patlidžan omekša, dodamo papriku i mrkvu. Začinimo solju, paprom i češnjakom u prahu. Pirjamo 5-10 minuta na laganoj vatri. Na kraju dodamo indijske oraščiće. Prije posluživanja, ispečemo dva jaja na oko koje dodamo jelu.
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)