Riba iz pećnice s povrćem u voku
SASTOJCI:
* veći file šarenice koju prerežemo na pola ili na dva manja komada
* 2 žlice maslinovog ulja
* 2 žlici kokosovog ulja
* 1 luk
* ¼ glavice kupusa
* 2 rajčice
* 2 paprike
* mahune (prethodno malo prekuhane ili zamrznute)
* sol, papar
* začini (po želji – jaz sam upotrijebila curry, ružmarin, origano, češnjak u prahu, peršin)
OPIS POSTUPKA: Alu foliju stavimo u pekač i na nju file šarenice. Polijemo s maslinovim uljem i začinimo. Rubu pokrijemo s alu folijom i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te pečemo približno 20 minuta. U međuvremenu na kokosovom ulju prepržimo nasjeckani luk. Kada požuti dodamo narezani kupus, rajčicu, papriku i mahune. Posolimo, začinimo s češnjakom u prahu, dodamo malo vode i kuhamo na pari još minuta do sva voda ne ishlapi. Na kraju dodamo još papar i ružmarin.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta (+ 10 minuta pripreme povrća)
RECEPT NAPISALA: Malinca Dragana
Komentari (0)