Veganske cimet rolice
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 3 šalice pirovog brašna
* 1 paketić suhog kvasca
* 1 šalica mlakog (biljnog) mlijeka
* ½ šalice otopljenog kokosovog maslaca
* ½ žličice soli
* 1 žlica kokosovog šećera
Za nadjev od cimeta:
* 3 žlice otopljenog kokosovog maslaca
* ¼ šalice kokosovog šećera
* 2 -2 ½ žličice cimeta u prahu
OPIS POSTUPKA: Prvo pripremite kvasac - u šalici pomiješajte paketić suhog kvasca, prstohvat šećera, 2 žlice brašna i malo mlake vode. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. U većoj posudi pomiješajte brašno, sol i žlicu kokosovog šećera. Rastopite kokosov maslac i dodajte mu biljno mlijeko, lagano ga zagrijavajući, ali nikako previše. U zdjelu s brašnom postepeno dodavati tekuće sastojke (kvasac, maslac, mlijeko) i sve zamijesiti u fino tijesto koje se ostavi da se diže 1 sat. Dignuto tijesto razvaljajte u tanki pravokutnik na lagano pobrašnjenoj podlozi. Premažite ga otopljenim kokosovim maslacem. U maloj posudi pomiješajte kokosov šećer i cimet te ih ravnomjerno rasporedite po tijestu. Tijesto razvaljajte kao rolat da dobijete dugačku zmiju. Narežite ga na komade debljine 2-3 cm i stavite ih dovoljno razmaknute na pleh obložen papirom za pečenje. Rolice stavite direktno u nezagrijanu pećnicu i ostavite da se dižu, dok pećnicu zagrijavate na 180°C. Pecite ih oko 25 minuta odnosno toliko duge da po vrhu dobiju nježno zlatnu boju. Budući da želimo da budu mekane, pazimo da ih ne prepečemo.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc – earthlymonika
Komentari (0)