Meksičke tortilje
SASTOJCI za tortilje:
* 250 g bio pšeničnog brašna
* 150 ml vruće vode
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Brašnu dodamo sol i vruću vodu, promiješamo i zatim zamijesimo u tijesto. Razdjelimo ga na 8 jednakih dijelova i iz njih oblikujemo kuglice. Kuglice tik prije pečenja na pobrašnjenoj površini razvaljamo u krugove. Krugove pečemo na nenauljenoj tavi za palačinke, po par minuta na svakoj strani. Pečene tortilje pokrijemo tanjurom kako bi ostale mekane. Tortilje nadjevamo pripremljenim mesnim umakom, sirom i salsom.
SASTOJCI za mesni umak:
* 400 g mljevene krte govedine
* 1 luk
* 2 režnja češnjaka
* 1 feferon
* 1 mrkva
* 1 crvena paprika
* 400 g pelata u komadićima
* začini: sol, paprika u prahu, bosiljak
* 150 g kukuruza iz konzerve
* 150 g crvenog graha iz konzerve
* 1 žlica maslinovog ulja
OPIS POSTUPKA: Nasjeckamo luk i češnjak, te popržimo na maslinovom ulju. Zatim dodamo mljeveno meso i sve zajedno popržimo da se meso lijepo zapeče. Dodamo povrće: nasjeckanu papriku, feferon (ljuti ili blagi), mrkvu, pelate i začine. Pečemo 20 minuta na srednjoj temperaturi. Zadnjih 5 minuta kuhanja dodamo još grah i kukuruz.
SASTOJCI za umak od rajčice:
* 1 konzerva cijelih pelata bez soka
* malo poriluka (ili luka)
* 1 režanj češnjaka
* 1 stručak svježeg peršina
* 1 žličica soli
* prstohvat papra
OPIS POSTUPKA: Sve sastojke pomiješamo u blenderu. Tekućinu koja nam je ostala od pelata možemo dodati umaku od mesa.
SASTOJCI za guacamole umak:
* 1 zreli avokado
* mali komadić luka
* par kapi soka od limuna
* 1 žlica kiselog vrhnja
* sol i papar
OPIS POSTUPKA: Avokadu odstranimo koru i košticu, te ga zajedno s lukom, limunovim sokom i začinima ispasiramo štapnim mikserom.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)