Najmanje 25 % popusta na SVE

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Meksičke tortilje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Meksičke tortilje

SASTOJCI za tortilje: 
* 250 g bio pšeničnog brašna
* 150 ml vruće vode
* prstohvat soli

OPIS POSTUPKA: Brašnu dodamo sol i vruću vodu, promiješamo i zatim zamijesimo u tijesto. Razdjelimo ga na 8 jednakih dijelova i iz njih oblikujemo kuglice. Kuglice tik prije pečenja na pobrašnjenoj površini razvaljamo u krugove. Krugove pečemo na nenauljenoj tavi za palačinke, po par minuta na svakoj strani. Pečene tortilje pokrijemo tanjurom kako bi ostale mekane. Tortilje nadjevamo pripremljenim mesnim umakom, sirom i salsom.

SASTOJCI za mesni umak: 
* 400 g mljevene krte govedine
* 1 luk
* 2 režnja češnjaka
* 1 feferon
* 1 mrkva
* 1 crvena paprika
* 400 g pelata u komadićima
* začini: sol, paprika u prahu, bosiljak
* 150 g kukuruza iz konzerve
* 150 g crvenog graha iz konzerve
* 1 žlica maslinovog ulja

OPIS POSTUPKA: Nasjeckamo luk i češnjak, te popržimo na maslinovom ulju. Zatim dodamo mljeveno meso i sve zajedno popržimo da se meso lijepo zapeče. Dodamo povrće: nasjeckanu papriku, feferon (ljuti ili blagi), mrkvu, pelate i začine. Pečemo 20 minuta na srednjoj temperaturi. Zadnjih 5 minuta kuhanja dodamo još grah i kukuruz.

SASTOJCI za umak od rajčice:
* 1 konzerva cijelih pelata bez soka
* malo poriluka (ili luka)
* 1 režanj češnjaka
* 1 stručak svježeg peršina
* 1 žličica soli
* prstohvat papra

OPIS POSTUPKA: Sve sastojke pomiješamo u blenderu. Tekućinu koja nam je ostala od pelata možemo dodati umaku od mesa.

SASTOJCI za guacamole umak:
* 1 zreli avokado
* mali komadić luka
* par kapi soka od limuna
* 1 žlica kiselog vrhnja
sol i papar 

OPIS POSTUPKA: Avokadu odstranimo koru i košticu, te ga zajedno s lukom, limunovim sokom i začinima ispasiramo štapnim mikserom. 

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi