Recept za pripravu grenole
SASTOJCI:
* zobane pahuljice
* med
* chia sjemenke
* vanilija
* cimet
* kokosova mast
* kokosovo brašno
* kokosov šećer
OPIS POSTUPKA: Prije svega pomiješamo sve suhe sastojke. Ugrijemo med (tek toliko da bude malo više tekuć) i kokosovo ulje jer ih tako lakše umiješamo. Onda pomiješamo sve sastojke skupa da bi se dobila gusta i ljepljiva smjesa koju zatim jednakomjerno rasporedimo po papiru za pečenje kojeg smo namjestili u lim za pečenje. U prethodno zagrijanoj pećnici pečemo na 160 stepeni od 20 do 30 minuta - ovisi o pećnici - međutim svakih 5 do 10 minuta izmiješamo da smjesa postane hrskava i zlatno žuto zapečena. Spremite je u staklenu ili plastičnu posudu i jedite kao grickalicu ili dodatak pahuljicama.
VRIJEME PRIPREME: 10 minut + peka
RECEPT PRIPREMILA: Ksenija Zupanc
Komentari (0)