Recept za čokoladnu granolu s orasima
SASTOJCI:
* 60 g zobenih pahuljica
* 40 g pirovih pahuljica
* 40 g ječmenovih pahuljica
* 40 g oraha
* 40 g datulja
* 3 velike žlice meda
* 1 velika žlica kakaa u prahu
* 80 g tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Nasjeckamo datulje i orahe. Sve sastojke, osim čokolade, stavimo u 1 posudu, dodamo još 2 velike žlice vode, te promiješamo da se sastojci povežu i malo polijepe jedni na druge. Zatim mješavinu rasporedimo po plehu (na pek papir) i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa na 15 minuta, a između toga 2x promiješamo. Zatim ostavimo da se pripremljeno ohladi i na kraju još dodamo nasjeckanu čokoladu. Granolu pohranimo u zatvorenu posudu i poslužimo s mlijekom, jogurtom ili posipamo po desertu.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)