Recept sa zobenim pahuljicama i voćem
SASTOJCI:
* 200 ml pirea od jabuka
* 200 ml zrelih banana predhodno izgnječenih s vilicom
* naribana limunova korica iz ekološkog uzgoja
* nekoliko kapljica limunovog soka
* 200 ml zobenih pahuljica
* 200 ml mljevenih zobenih pahuljica
* 100 ml badema narezanih na listiće
* prstohvat soli
* 1 čajna žličica praška za pecivo
* cimet
* burbonska vanilija
* kokosovo ulje
PRIPREMA: Pećnicu ugrijemo na 175 stupnjeva. U većoj posudi izmješamo umak od jabuka, babanu, limunovu koricu i sok, a u drugu posudu sve suhe sastojke. Nakon toga mješavini voća uz miješanje dodajemo suhe sastojke. Pekač obložimo s papirom za pečenje kojeg dobro namažemo kokosovim uljem. Iz tijesta sa žlicom oblikujemo male kuglice i stavimo na papir za pečenje. Kekse pečemo približno 20 minuta odnosno toliko vremena dok ne poprime zlatnu boju. Ohladimo ih na mrežici.
RECEPT NAPISALA: Ana Glomočak
Komentari (0)