Rascufana curry piletina
SASTOJCI:
* 500 g pilećih mini filea
* 1 glavica luka
* 2 mrkve
* sol
*papar
* curry
* mješavina začina
* kocka za juhu
* 200 g basmati riže
* šaka brokule
OPIS POSTUPKA: U ekonom loncu na srednjoj temperaturi i maslinovom ulju popržiti luk i mrkvu narezane na sitne kockice. Zatim u lonac dodati mini filete i popržiti ih do zlatnosmeđe boje. Sve posoliti i popapriti te dodati curry mješavinu. Curry mješavini popržiti na nekoliko minuta da razvije sve arome. U lonac dodati kocku za juhu i toliko vode da sve prekrije. Sve zajedno kuhati u ekonom loncu cca. 25 min. Ako ćete ovo jelo kuhati bez ekonom lonca, kuhajte sve zajedno 45 minuta. Zašto tako dugo? Jer će piletina biti jako mekana i praktički će se raspasti. Samo ju rascufajte s dvije vilice. Kao prilog možete skuhati basmati rižu i brokulu koju samo brzo skuhate na pari. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT PRIPREMIO: Primož Mačkošek
Komentari (0)