Raffaello torta
SASTOJCI:
SASTOJCI ZA KOKOSOV BISKVIT:
* 60g kokosovog brašna (fino mljeveno)
* 30g pirovog bijelog brašna
* prstohvat soli
* 1 žlica zaslađivača Sugar Sweet 1:10
* 3 jaja
* 2 bjelanjka (možete upotrijebiti još jedno jaje – meni je bjelanjak ostao od keksa)
* 50g kokosovog maslaca odnosno ulja (rastopimo)
* 50g mlijeka
* 120g grčkog jogurta bez masti
* 1 žličica ruma (opcija)
* 1 žličica esencije vanilije
SASTOJCI ZA KREMU:
*2 vanilijeva pudinga koje pripremimo s 400 ml mlijeka i 350 ml vode te ½ žlice zaslađivača Sugar sweet 1:10 (ili cijelu žlicu ako vam se više sviđa slatki okus).
* 30g grubo mljevenog kokosa
* 150 ml kokosovog šlaga
* 2 žličici želatine +0,5 dcl vode
OPIS POSTUPKA:
PRIPREMA BISKVITA: U jednoj posudi promiješamo sve suhe sastojke, u drugoj sve mokre sastojke osim bjelanjaka (bjelanjke promiješamo posebno). Polako dodajemo suhe sastojke mokrim (još uvijek lagano miješamo s električnim mikserom). Na kraju s žlicom dodamo još snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijemo u okrugli kalup obložen s papirom za pečenje (promjer oko 24 cm). Biskvit pečemo 28-30 minuta na 175 stupnjeva. Kada je biskvit potpuno ohlađen, odrežemo gornji dio tako da dobijemo potpuno ravnu površinu (gornji dio naravno sačuvamo)
PRIPREMA KREME: Puding skuhamo po uputama (s upotrebom navedene količine mlijeka, vode i zaslađivača). Kada se puding potpuno ohladi s električnim mikserom u njega umiješamo kokosov šlag (kojeg smo isto tako pripremili pa uputama na ambalaži) i grubo mljeveni kokos. Želatinu damo u toplu u vodu da se potpuno rastopi, nakon toga smjesu umiješamo u kremu. ½ kreme prelijemo na biskvit, nakon toga zdrobiti biskvit kojeg smo odrezali i prekrijemo s ostatkom kreme. Stavimo u hladnjak (torti će trebati sat ili dva da se potpuno stvrdne – ja ju najrađe pripremim dan prije).
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Fit and Sweet
Komentari (0)