40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Raffaello torta
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Raffaello torta

SASTOJCI:

SASTOJCI ZA KOKOSOV BISKVIT:

* 60g kokosovog brašna (fino mljeveno)

* 30g pirovog bijelog brašna

* prstohvat soli

* 1 žlica zaslađivača Sugar Sweet 1:10

* 3 jaja

* 2 bjelanjka (možete upotrijebiti još jedno jaje – meni je bjelanjak ostao od keksa)

* 50g kokosovog maslaca odnosno ulja (rastopimo)

* 50g mlijeka

* 120g grčkog jogurta bez masti

* 1 žličica ruma (opcija)

* 1 žličica esencije vanilije


SASTOJCI ZA KREMU:

*2 vanilijeva pudinga koje pripremimo s 400 ml mlijeka i 350 ml vode te ½ žlice zaslađivača Sugar sweet 1:10 (ili cijelu žlicu ako vam se više sviđa slatki okus).

* 30g grubo mljevenog kokosa

* 150 ml kokosovog šlaga

* 2 žličici želatine +0,5 dcl vode



OPIS POSTUPKA:

PRIPREMA BISKVITA: U jednoj posudi promiješamo sve suhe sastojke, u drugoj sve mokre sastojke osim bjelanjaka (bjelanjke promiješamo posebno). Polako dodajemo suhe sastojke mokrim (još uvijek lagano miješamo s električnim mikserom). Na kraju s žlicom dodamo još snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijemo u okrugli kalup obložen s papirom za pečenje (promjer oko 24 cm). Biskvit pečemo 28-30 minuta na 175 stupnjeva. Kada je biskvit potpuno ohlađen, odrežemo gornji dio tako da dobijemo potpuno ravnu površinu (gornji dio naravno sačuvamo)

PRIPREMA KREME: Puding skuhamo po uputama (s upotrebom navedene količine mlijeka, vode i zaslađivača). Kada se puding potpuno ohladi s električnim mikserom u njega umiješamo kokosov šlag (kojeg smo isto tako pripremili pa uputama na ambalaži) i grubo mljeveni kokos. Želatinu damo u toplu u vodu da se potpuno rastopi, nakon toga smjesu umiješamo u kremu. ½ kreme prelijemo na biskvit, nakon toga zdrobiti biskvit kojeg smo odrezali i prekrijemo s ostatkom kreme. Stavimo u hladnjak (torti će trebati sat ili dva da se potpuno stvrdne – ja ju najrađe pripremim dan prije).

VRIJEME PRIPREME: 45 min

RECEPT PRIPREMILA: Fit and Sweet


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi