Rafaello čoko šnite
SASTOJCI:
Kokosov sloj:
* 120 g kokosovog brašna
* 50 g kokosovog maslaca
* 50 g običnog maslaca
* 20 g eritritola
Čokoladni sloj:
* 150 g tamne čokolade
* 25 g kokosovog maslaca
* po želji: cimet ili vanilija u prahu
Sastojci su dovoljni za plastičnu posudicu veličine približno 13 x 20 cm
OPIS POSTUPKA: Kokosov sloj: prvo pripremimo kokosov sloj. Na laganoj vatri istopimo kokosov maslac. Zatim maknemo s vatre te dodamo kokosovo brašno i eritritol. Dobro promiješamo da dobijemo kompaktnu masu. S njom prekrijemo dno plastične posude 1-1,5 cm visoko i izravnamo. Zatim pripremimo čokoladni sloj. Čokoladni sloj: na laganoj vatri istopimo na komadiće izlomljenu čokoladu i kokosov maslac. Dobro promiješamo da dobijemo glatku smjesu. Po želji možemo dodati još i cimet ili vaniliju u prahu. Prelijemo preko kokosovog sloja i stavimo u hladnjak za najmanje 2 sata da se ohladi.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: FitBuča
Komentari (0)