Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Puretina s mlincima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Puretina s mlincima

SASTOJCI:
1 kg purećeg zabatka (može s kosti)
* 2 mrkve
* manji komad korijena celera
* 5 češnja češnjaka
* 1 luk
* malo povrtnog temeljca
* mlinci (oko 350 g)

OPIS POSTUPKA: Mrkvu, korijen celera, češnjak i luk narezati na manje komadiće pa ubaciti u pleh. Na to dodati komad purećeg zabatka. Posolit, popaprit, nauljit pa još malo zalit povrtnim temeljcem. Pecite u pećnici poklopljeno folijom oko 2 sata na 200, a zatim još bez folije 20 - 30 minuta na 220 da se zapeče. Vrijeme pečenja prilagodite količini mesa i pećnici. Kad je pečeno povrće usitnite gnječilicom za krumpir. Mlince iskidajte pa prelijte vrućom posoljenom vodom i umiješajte u usitnjeno povrće. Ako vam je presuho dodajte još tekućine ili ako je presočno još mlinaca. Po potrebi još začinite i uživajte. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi