Puretina s mlincima
SASTOJCI:
* 1 kg purećeg zabatka (može s kosti)
* 2 mrkve
* manji komad korijena celera
* 5 češnja češnjaka
* 1 luk
* malo povrtnog temeljca
* mlinci (oko 350 g)
OPIS POSTUPKA: Mrkvu, korijen celera, češnjak i luk narezati na manje komadiće pa ubaciti u pleh. Na to dodati komad purećeg zabatka. Posolit, popaprit, nauljit pa još malo zalit povrtnim temeljcem. Pecite u pećnici poklopljeno folijom oko 2 sata na 200, a zatim još bez folije 20 - 30 minuta na 220 da se zapeče. Vrijeme pečenja prilagodite količini mesa i pećnici. Kad je pečeno povrće usitnite gnječilicom za krumpir. Mlince iskidajte pa prelijte vrućom posoljenom vodom i umiješajte u usitnjeno povrće. Ako vam je presuho dodajte još tekućine ili ako je presočno još mlinaca. Po potrebi još začinite i uživajte.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentari (0)