Pureće pljeskavice
SASTOJCI:
* 250 g mljevene puretine
* 5 g soli
* 1 naribana mrkva
* 1 naribana tikvica (manja)
* 130 g naribane gaude
* 1 jaje
* krušne mrvice (bez glutena) prema potrebi
OPIS POSTUPKA: Mljevenu puretinu začinite prema ukusu (sol, papar te začini po želji). Dodajte naribanu mrkvu, tikvicu i sir pa pomiješajte. U smjesu dodajte razmućeno jaje. Dodajte krušne mrvice prema potrebi, kako bi smjesa postala kompaktna. Oblikujte pljeskavice i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Od ove količine se dobije 7 pljeskavica promjera 7 cm. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Zatim okrenite pljeskavice i pecite još 10 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 5 minuta + 40 minuta pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac - tamara_whatsfordessert
Komentari (0)