Punjeni slani rolat
SASTOJCI:
* 3 jaja
* 40 g pirovog brašna
* ½ praška za pecivo (6 g)
* ½ čajne žličice himalajske soli
* 15 g hladne vode
* 15 g mlijeka
* sušeni peršin (po želji)
* 100 g light sirnog namaza
* 100 g pureće šunke
OPIS POSTOPKA: Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte žumanjke i ponovno lagano izmiksajte. Dodajte pomiješano mlijeko i vodu i ponovno sve izmiksajte. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo, himalajsku sol i sve lagano izmiksajte. Smjesu razvucite na pleh za pečenje (obavezno koristite pek papir i pazite da biskvit ne bude pretanak ni predebeo, oblik pravokutnika). Po želji možete dodati sušeni peršin po biskvitu. Pecite 12 minuta na 180 stupnjeva. Vrući biskvit srolajte u suhu krpu zajedno s pek papirom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Nakon što se ohladi biskvit odrolajte, premažite ga light sirnim namazom, poslažite pureću šunku i sve ponovno zarolajte. Izrežite na 2-3 cm debele kolutiće i poslužite.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta + 12 minuta pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (0)