Pumpkin brownies
Recept za sve ljubitelje čokolade i jeseni. Jednostavan jesenski recept od hokaido bundeve. To je veganski desert bez jaja i mlijeka, koji se lako priprema, jer osim bundeve ne zahtijeva mnogo sastojaka.
Sastojci:
* 300 g hokaido bundeve
* 60 g kokosovog ulja
* 70 g kokosovog šećera
* 40 g happy cacao mixa ili kakao
* 40 g tamne (veganske) čokolade - izlomljene na komadiće
* 130 g pirovog bijelog brašna
* 2 žličice praška za pecivo
Opis postupka:
1. Prerežite bundevu na pola i izdubite sjemenke. Ogulite i narežite na kockice.
2. Stavite narezanu bundevu u lonac i napunite vodom da prekrije kocke. Pustite da voda kuha oko 10 minuta. Kad komadići bundeve omekšaju, ocijedite vodu i zgnječite ih vilicom ili mikserom.
3. U pire od bundeve dodajte kokosovo ulje, kokosov šećer i happy cacao mix te dobro promiješajte.
4. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
5. U smjesu od bundeve dodajte brašno, prašak za pecivo i komadiće tamne čokolade. Opet sve dobro promiješajte. Dobijete grumen tijesta koje se ravnomjerno rasporedi na pleh za pečenje (veličine 24x14cm), obložen papirom za pečenje.
6. Brownije od bundeve pecite u pećnici 30 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)