Puding od prosene kaše s čokoladom i kokosom
SASTOJCI:
Puding od prosa:
* 200 g prosene kaše
* 20 g criollo kakao praha
* 20 g ribanog kokosa
* 25 g kokosovog šećera
* 50 g sirupa od datulja ili javora
Kokosova krema:
* 60 g ribanog kokosa
* 8 žlica kokosovog mlijeka u konzervi
Čokoladno-kokosov ganache:
* 140 g kokosovog mlijeka u konzervi
* 10 g criollo kakao praha
* 15 g kokosovog šećera
Posip:
* kokosov čips
OPIS POSTUPKA: Prvo skuhajte prosenu kašu prema uputama. Kuhajte u kipućoj vodi oko 15 minuta. Dodala sam 3x više vode od kaše, a zatim sam po potrebi dodatno dolijevala vodu. Kad je kuhano, dodajte kokos, kakao, šećer i sirup i promiješajte. Pomoću štapnog miksera umutite sve zajedno kako bi se dobila struktura pudinga. Možete miksati dok ne postane glatko ili možete ostaviti da bude malo grudičasto - po ukusu. Ako vam se puding učini pregust, dodajte još malo vode ili biljnog mlijeka po izboru. Puding će se tijekom hlađenja skrutnuti u gušću smjesu. U pripremljene tri čaše napunite puding i pripremite kremu. U posebnoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za kokosovu kremu i ravnomjerno je rasporedite u čaše po pudingu. Na kraju pripremite čokoladni ganache od kokosa. Zagrijte kokosovo mlijeko na laganoj vatri i dodajte kakao i šećer. Promiješajte i kuhajte uz redovito miješanje dok sve ne zavrije i ne zgusne se. Kad kokosovo mlijeko zavrije, stavite ga sa strane i opet sve dobro promiješajte. Ganache prelijte preko kokosove kreme, pospite kokosovim čipsom i ukrasite vrhnjem za šlag od kokosa. Poslužite odmah ili stavite u hladnjak na nekoliko minuta da se krema stvrdne. Puding možete pripremiti i unaprijed i staviti ga u hladnjak preko noći.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Nina S. Zorčič
Komentari (0)