Pržena veganska pita od jabuka
SASTOJCI:
* 1 smrznuto (može i bezglutensko) lisnato tijesto
* 2 srednje jabuke
* 1,5 žlica kokosovog šećera
* 1 žlica običnog bijelog šećera
* 2 žlice soka od limuna
* 0,5-1 dl vode
* 1 žlica kukuruznog škroba
* suncokretovo ulje za prženje
OPIS POSTUPKA: Bezglutensko smrznuto lisnato tijesto odmrznite prema uputama. Možemo koristiti i obično lisnato tijesto s glutenom koje inače ima u hladnjacima i ne treba ga odmrzavati. Jabuke narežite na sitne, što jednakije kockice. Popržite ih na tavi zajedno sa šećerom i limunovim sokom. Jabuke će pustiti puno tekućine, pa nema potrebe dodavati više u ovom trenutku. Pirjajte par minuta dok jabuke ne omekšaju. Vodu i kukuruzni škrob pomiješajte pjenjačom. Prelijte preko jabuka i kuhajte još par minuta dok se jabuke ne zgusnu u "marmeladu". Prvo dodajte 0,5 dl vode, ako treba još malo dodajte. Lisnato tijesto narežite na trakice. Punite dobivenom smjesom od jabuka (ne previše), savijte i pritisnite da se ne raspadnu tijekom prženja. Kako bih ih lakše stisnula, rubove sam namazala biljnim napitkom. Po želji napravite proreze na pitama. Pržite na vrućem ulju. Ulje je dovoljno vruće za prženje kada u njega umočimo drvenu kuhaču i naprave se mjehurići. Smjese od jabuka u receptu ima više nego što nam treba za 5 pita. Ako ovu marmeladu pripremamo samo za pite, pripremite pola količine.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)