Proteinski tiramisu
SASTOJCI:
Biskvit:
* 4 bjelanjka
* 2 žlice kokosovog brašna
* 2 žlice happy cacao mix
* 1 čž praška za pecivo
* 1 žlica čokoladnih proteina (po želji)
* 1/2 šalice skyra ili grčkog jogurta
Krema od vanilije:
* 400 g skyra
* aroma od vanilije
* 3 čž proteina od vanilije + kava
PRIPREMA: Električnim mikserom izmiksamo bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi pomiješamo sve preostale sastojke. Lopaticom u pripremljenu smjesu nježno umiješamo snijeg od bjelanjaka. Pripremljeno tijesto pečemo 25 min na 170 °C. Kad je tijesto pečeno, ostavimo ga da se ohladi. U međuvremenu skuhamo kavu, pripremimo šalice i kremu od vanilije. Nju pripremimo na način da u posudi pomiješamo skyr s proteinima od vanilije i aromom od vanilije. Ohlađeno tijesto nadrobimo, prelijemo kavom, promiješamo i ostavimo stajati 5-10 min da tijesto upije kavu. Zatim po slojevima naizmjenično u čašu slažemo tijesto od kave i kremu od vanilije. Posipamo Happy cacao mix-om.
ČAS PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)