Proteinske žemljice s namazom sa začinima
SASTOJCI (za približno 4 žemljice):
* 150 g integralnog pirovog brašna
* 250 g Skyr ili grčki jogurt
* Pola žličice soli
* Pola praška za pecivo
* Sjemenke suncokreta ili mješavina sjemnki (za posipanje)
* 1 jaje (za premazivanje)
Namaz:
* 150 g Skyra
* Sol
* Peršin
* češnjak u prahu
* origano
POSTUPAK: Pomiješamo brašno, prašak za pecivo, sol i Skyr u posudi kako bi se stvorila lijepo oblikovana gruda. Smjesa je malo ljepljivija od običnog tijesta za kruh. Oblikujemo mini žemljice, koje premažemo umućenim jajetom i posipamo sjemenkama. Pečemo oko 25-30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
Namaz se priprema od 150 g Skyra, pomiješanog s malo soli, peršina, češnjaka u prahu i origana. Po želji se mogu dodati i drugi začini i začinsko bilje.
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Malinček Uroš
Pozdrav, ako želite mjenjati samo pirovo brašno onda možete upotrebiti pšenično brašno. Ako je problem u glutenu onda probajte bademovo brašno a u ovom primjeru su razlike u količini. Recepta nismo isprobali sa drugim sastojcima tako da vam ne možemo garantirati, da će recept uspjet.Renata
A što s nama koji ne smijemo pirovo brašno?Koja zamjena je za njega. Unaprijed hvala