Proteinske žemljice s namazom sa začinima
Izuzetno mekane i rahle žemljice koje se brzo pripremaju. Odlične su tople za doručak, a razveselit će i sve koji paze na unos proteina, jer 100 g skyra sadrži čak 11 g proteina.
SASTOJCI (za približno 4 žemljice):
* 150 g integralnog pirovog brašna
* 250 g Skyr ili grčki jogurt
* pola žličice soli
* pola praška za pecivo
* sjemenke suncokreta ili mješavina sjemnki (za posipanje)
* 1 jaje (za premazivanje)
Namaz:
* 150 g Skyra
* sol
* peršin
* češnjak u prahu
* origano
POSTUPAK: Pomiješamo brašno, prašak za pecivo, sol i Skyr u posudi kako bi se stvorila lijepo oblikovana gruda. Smjesa je malo ljepljivija od običnog tijesta za kruh. Oblikujemo mini žemljice. Za lakše oblikovanje možemo malo pobrašniti ruke. Oblikovane žemljice premažemo umućenim jajetom i posipamo sjemenkama. Pečemo 25 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
Namaz se priprema od 150 g Skyra, pomiješanog s malo soli, peršina, češnjaka u prahu i origana. Po želji se mogu dodati i drugi začini i začinsko bilje.
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Malinček Uroš
Pozdrav, ako želite mjenjati samo pirovo brašno onda možete upotrebiti pšenično brašno. Ako je problem u glutenu onda probajte bademovo brašno a u ovom primjeru su razlike u količini. Recepta nismo isprobali sa drugim sastojcima tako da vam ne možemo garantirati, da će recept uspjet.Renata
A što s nama koji ne smijemo pirovo brašno?Koja zamjena je za njega. Unaprijed hvala